Викрито організовану групу осіб, яка причетна до вбивства валютника в Черкасах, а також до інших умисних вбивств на території України

Черкаська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства громадянина Є. – місцевого жителя, який займався обміном валют.
Завдяки якісно організованому та своєчасно проведеному комплексу слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій, в результаті скоординованої спільної роботи працівників Черкаської місцевої прокуратури, оперативних та слідчих підрозділів Черкаського відділу поліції та ГУ НП в Черкаській області викрито організовану групу осіб, які причетні до даного злочину, а також є фігурантами умисних вбивств на території нашої держави.
Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі, за повідомленням прокуратури, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, одному з затриманих оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

  • 580