У Черкаському районі можуть з’явитися ще дві об’єднані громади – Мошнівська і Червонослобідська

Минулого тижня у Черкаському районі відбулась розширена нарада за участі сільських голів, представників медичної, освітньої та культурної сфери району, а також громадськості. Розглядали нові варіанти формування громад у районі, а саме, утворення ще двох громад – Червонослобідської та Мошнівської. Варіанти розробляли на основі аналізу фінансових показників структурних одиниць запропонованих об’єднань
Робоча група запропонувала об’єднати у Червонослобідську громаду села: Руська Поляна, Геронимівка, Дубіївка, Хутори, Свидівок, Хацьки, Степанки, Леськи, Сагунівка, Чорнявка, Думанці, Вергуни з центром у Червоній Слободі. Чисельність такої громади сягатиме 49782 жителів, з них 3272 дошкільнят і 4425 школярів.
Проте голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук зауважив, що об’єднання повинні бути з населенням максимум до 20 тисяч людей. Тоді вони зможуть повністю себе забезпечувати. Райони мають розбитися на кілька новоутворень із відповідною доступністю до адмінцентру, аби людям можна було надати якісні послуги.
Ще одна об’єднана територіальна громада, яку мають створити у Черкаському районі - Мошнівська. До неї, за планом робочої групи, увійдуть населені пункти Будищенської, Тубільцівської, Кумейківської, Байбузівської, Софіївської сільських рад, а ще Яснозір’я та самі Мошни. Мошнівська громада матиме населення 19623 особи, з них школярів 1352, а дошкільнят – 894. До речі, ця громада вже зарахована до Перспективного плану, який ще 2015 року затверджений Кабміном.
Нагадаємо, такі пропозиції напрацьовано робочою групою РДА, останнє ж слово виключно за громадами. Водночас, 2017 рік визначений роком, коли починають напрацьовуватися міжрайонні об’єднання. Після формування ОТГ розпочнеться і укрупнення районів.

  • 1 009