У всеукраїнському рейтингу голів ОДА Черкащина на сьомому місці з кінця.

Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік склали експерти Комітету виборців УкраїниУ всеукраїнському рейтингу голів ОДА Черкащина на сьомому місці з кінця.
На першому місці в рейтингу голів ОДА очільниця Харківської області Юлія Світлична. Харківщина стала першою за показниками соцільно-економічного розвитку в 2016 році.
Також у п'ятірці лідерів Львівська область, Кіровоградщина, Тернопільщина та Закарпаття.
Серед антилідерів рейтингу голови ОДА Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Полтавської і Херсонської областей.
Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. Соціально-економічний розвиток області було оцінено за 10 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, прийняття в експлуатацію житла, залучення інвестицій, торговельний баланс, зайнятість та безробіття, збільшення заробітної плати, фінансова самодостатність та енергозбереження. Джрело даних - інформація Державної служби статистики та відповіді профільних міністерств та облдержадміністрацій на запити ВГО КВУ.
Максимум за свою роботу очільник ОДА міг отримати 10 балів.
Голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко посів вісімнадцяте місце із загальною оцінкою 4,9 балів.

  • 534