Час умовлянь минув: за перевізників узявся Радуцький

«Пасажири незадоволені роботою громадського транспорту в Черкассах, тому умови угод з перевізниками будуть змінені на більш жорстки», заявив секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький 7 лютого на засіданні нещодавно створеної комісії для перевірки фактів неналежного надання послуг перевізниками та порушення безпеки міських пасажирських перевезень. За відповідним розпорядженням цю комісію очолив Олександр Радуцький.
Сам факт, що Радуцький зайнявся контролем за наданням послуг з пасажирських перевезень, свідчить що минув час умовлянь перевізників, які звикли нав’язувати свої умови владі.
Час умовлянь минув: за перевізників узявся Радуцький
На засіданні комісії Олександр Радуцький розповів, що впродовж останнього місяця почастішали випадки цілком обґрунтованих претензій на роботу громадського транспорту в Черкасах. Відтак, каже Радуцький, керівництву міської ради доведеться піти на достатньо радикальні кроки – аж до розірвання угод.

За словами Олександра Радуцького, найбільше скарг нині на роботу перевізників, які обслуговують 5, 9, 13, 20, 25, 30 та 33 маршрути. А це – компанії «ЧАРЗ-АВТО» та «АВТОТЮЛ»


– Усі скарги схожого змісту і, як правило, стосуються порушень графіків руху або ж кількість автобусів, яка має обслуговувати той чи інший маршрут, далеко не відповідає дійсності, – зауважив Олександр Романович. – Уже мабуть закономірним для багатьох водіїв стали випадки, коли якісь зупинки вони проїжджають, бо на вихід немає пасажирів, натомість потім щонайменше п’ять хвилин «простоюють» біля Будинку торгівлі. Окремі маршрути сьогодні доходять уже до тієї риски – ще трошки і ми можемо розірвати з вами договори. Як встановлено законом, ми вправі піти на це, якщо в перевізника є три однотипні порушення за місяць.

Як повідомляє сайт міськради, Радуцького підтримали колеги з депутатському корпусу. Ігор Кіта зазначив, що не в усіх автобусах розміщена інформація про перевізників та їхні контакти, а ще – кондуктори оголошують старі назви зупинок.

«Свободівець» Ярослав Нищик зауважив, що часто виникають нарікання у містян і на технічний стан черкаських маршруток. Їх, каже, видно навіть «неозброєним оком». Разом із тим, обранець звернув увагу на «гонки», які влаштовують приватні маршрутки з тролейбусами в боротьбі за пасажирів.

Олександр Згіблов погодився з тим, що з боку профільного управління має бути більш жорсткий контроль за роботою перевізників.

– Якщо для цього потрібні ті чи інші рішення депутатів міської ради, ми готові їх ініціювати, – сказав він та додав, що як ніколи на часі транспортна реформа.

Натомість секретар міської ради Олександр Радуцький визнав, що відношення перевізників до пасажирів нині можна назвати незадовільним.

– Ми доб’ємося того, щоб перевезення в Черкасах були якісними, щоб автобуси дотримувалися заявленого розкладу, кількість маршруток відповідала заявленій, а технічний і санітарний стан автобусів були безпечними та комфортними, – підкреслив Олександр Романович. – Якщо ж місцеві перевізники не в змозі впоратися з цим, то ми готові оголошувати конкурси й залучати підприємців навіть із інших міст.
Час умовлянь минув: за перевізників узявся Радуцький

За результатами засідання комісія підготувала звернення рекомендаційного характеру на ім’я міського голови Анатолія Бондаренка та департаменту житлово-комунального комплексу.

  • 582