Канів «сватає» три навколишніх села в ОТГ

Минулого року Канівська міська рада запропонувала 60-ти населеним пунктам району об'єднатися в одну громаду із центром в Каневі. Водночас Степанецька сільська рада Канівського району розіслала листи по 55-ти населених пунктах району з пропозицією об’єднатися у Степанецьку територіальну громаду. Жодній з цих мега-ініціатив не судилося справдитися. Проте Степанецька ОТГ Канівського району таки об’єднала навколо себе 17 населених пунктів: Степанці, Пилява, селище Степанецьке, Беркозівка, Лізки, Горобіївка, Буда-Горобіївська, Копіювата, селище Копіювате, Мартинівка, Дарівка, Ключники, Павлівка, Новоукраїнка, Полствин, Малий Ржавець та Попівка.
Зараз у Каневі напрацьовують проект Меморандуму про взаємодію та співробітництво між громадою міста та селами Яблунів, Пекарі і Литвинець, які попередньо виявили бажання об'єднуватися в одну територіальну громаду з містом.
За інформацією видання «Kanos», в тексті даного документу будуть міститися наміри сторін щодо об’єднання громад в Канівську територіальну громаду, а також стосовно реалізації спільних проектів соціально-економічного розвитку та культурного співробітництва.
Підписання меморандуму заплановане на найближчий час.

  • 875