Черкащина – одна з семи областей, де введено надзвичайний стан в енергетиці. Проте графік енерговідключень поки не складений

Кабмін 15 лютого прийняв рішення про введення надзвичайного стану в енергетиці на місяць у семи областях. Так в областях: Харківська, Дніпропетровська, Київська, Чернігівська, Запорізька, Сумська та Черкаська діятимуть штаби з надзвичайних і техногенних ситуацій
"Хочу підкреслити, що відключення електрики будуть відбуватися тільки в крайніх випадках. І то ми заздалегідь будемо про це інформувати", – сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Надзвичайний стан в енергетиці запровадили з 17 лютого і діятиме він по 17 березня
У Черкаській області графіку віялових відключень електроенергії поки не складено. У ПАТ “Черкасиобленерго”пояснюють, що не можуть стверджуват, що не мають підстав створювати такий графік. Але някого розпорядження керівництва стосовно формування графіку зменшення енергоспоживання не надходило.
13 лютого на засіданні антикризового штабу компанія "Укренерго" та Міністерство палива та енергетики запропонували уряду ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту із неконтрольованих територій Донбасу.

  • 583