Золотоніських депутатів допекло свавілля чиновників Держгеокадастру

30 осіб, які у рекордно стислі терміни отримали по 2 га державних земель у Новодмитрівці Золотоніського району, буквально через місяць отриману землю продали. Про це розповів на засіданні сесії Золотоніської райради прокурор району Валентин Танцюра, відповідаючи на запитання про стан розслідування резонансних справ, зокрема, за зверненням Новодмитрівської сільської ради.
Як відомо, Держгеокадастр тишком-нишком дещо «підкоротив» території кількох сільських рад Золотоніського району. У Новодмитрівській сільській раді спочатку недорахувались сорока гектарів, а потім ще 60-ти га. Ці 60 га сільрада мала намір виставити на торги, проте з’ясувалося, що у цієї землі вже є 30 утаємничених господарів.. Саме про оборудки з землею цих 30 осіб доповів депутатам районний прокурор.
Від доповідача депутати почули про результати попередньої перевірки прокуратурою обласного управління Держгеокадастру і виявлені порушення, за наслідками яких буде висунута підозра посадовим особам.
Районна влада закликала до звіту чиновників відділення Держгеокадастру. Виявилося, що за 2 роки «сприяння» Держгеокадастру землю змогли отримати лише 87 воїнів з 387, які зверталися по земельні наділи. Золотоніські депутати порахували, якби земельні чиновники сприяли атовцям, як згаданим вище 30 особам, які за 2 місяці пройшли увесь шлях від подання документів до отримання землі, то за 24 місяці землю мали б отримати 360 чоловік.
Місцеві земельні чиновники так і не змогли пояснити, чому так відбувається, а представники обласного управління Держгеокадастру на сесію знову не прибули. Після бурхливого обговорення роботу Держгеокадастру щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО в районі одноголосно було визнано незадовільною. Депутати вирішили звернутися з цього приводу до центральних органів влади і Президента України

  • 505