Рецепт яснозірцям від владців: потрібна лікарня, створюйте ОТГ. Районна влада вважає, що сьогодні яснозірці повною мірою забезпечені медпослугами

У с. Яснозір’я Черкаського району відбулася, зустріч представників районної влади з селянами, що звернулися до РДА з приводу неналежного медичного обслуговування. Автори звернення пропонували відновити роботу Яснозірської дільничної лікарні. Нагадаємо, що на виконання рішення Черкаської райради Яснозірську дільничну лікарню було розформовано. Замість неї з минулого року в селі функціонує амбулаторія загальної практики сімейної медицини.
У зустрічі взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Любов Кузьменко, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення КЗ «Черкаський районний центр ПМСД» Людмила Буша.
Яснозірцям порадили зайнятись питаннями об’єднання, щоб громада, до якої вони увійдуть, була спроможною утримувати медичні заклади. Сьогодні ж, на думку владців, жителі села медичними послугами забезпечені повною мірою. Для стаціонарного лікування у місцевій амбулаторії фнкціонує 10 ліжок денного стаціонару, а при необхідності пацієнтів направляють до районної лікарні с.Мошни та центральної районної лікарні с.Червона Слобода. У амбулаторії с. Яснозір’я працює 15 осіб. Для забезпечення стабільної роботи медичного закладу з районного бюджету минулого року виділено 400 тис.грн., а додатково з бюджету Яснозірської сільської ради — 6 тис.грн.

  • 636