В ОТГ із центром у Каневі згодилися об’єднатися Яблунів і Литвинець. Ренькас чекає ще на Пекарі і Бобрицю

Наприкінці лютого канівський міський голова Ігор Ренькас і голови Яблунівської та Литвинецької сільських рад Віктор Огороднік і Галина Погребна підписали спільні меморандуми про взаємодію і співробітництво.
Меморандуми ставлять за мету утворення в майбутньому Канівської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у м.Канів.
Обов’язковими додатками до меморандумів є переліки заходів сільської територіальної громади щодо розвитку соціально-економічної інфраструктури та культурного співробітництва в разі об’єднання територіальних громад.
Для Яблунівської територіальної громади сформований перелік заходів передбачає, зокрема, проведення ремонту сільського будинку культури, капітального ремонту дороги від с.Яблунів до зупинки Довжик – протяжністю 1 км, збільшення кількості рейсів пасажирського сполучення «м.Канів – с.Яблунів», відновлення вуличного освітлення та встановлення близько 40 нових ліхтарів на вулицях села, збереження Яблунівського навчально-виховного комплексу тощо.
Також за пропозицією Яблунівського сільського голови В.Огородніка в меморандумі зазначається, що розпоряджатися землями сільської громади будуть виключно за погодженням з місцевою владою села. Окрім того, Канів забезпечуватиме село послугами з благоустрою - вивіз сміття, косіння трави тощо.
У переліку умов Литвинецької громади - збереження школи, дитячого садочку та ФАПу, збільшення рейсів пасажирського автобусного сполучення «м.Канів – с.Литвинець», у тому числі, введення нового міського маршруту або продовження існуючого, капітальний ремонт 850 метрів дороги Канів-Литвинець, відновлення освітлення та встановлення нових освітлювальних точок на центральних вулицях сіл Литвинець та Ковалі, а також ямковий ремонт 4км. дороги Литвинець-Ковалі.
Міській голова Канева сподівається, що такі меморандуми вдасться укласти з головами Пекарів і Бобриці.

  • 654