Більше 500 черкащан призовуть на військову строкову службу і 310 – за контрактом

Набір призовників розпочнуть з квітня. Утім в районах та містах вже з березня розпочинають роботу медкомісії. Про це повідомляють у Черкаській облдержадміністрації з посиланням на обласного військового комісара Євгена Курбета.
Обласний військовий комісар нагадав, що призовники, які проходять строкову службу, не залучаються до виконання завдань в зоні антитерористичної операції. Насамперед вони направляються до навчальних частин та частин забезпечення.
Натомість нині триває набір й на службу за контрактом.
Під час наради в ОДА заслухали керівників районів спільно з військовими комісарами щодо виконання плану набору за контрактом і рекомендували для досягнення поставленого перед областю завдання пожвавитись на місцях.
– На сьогодні укладено 118 контрактів з 310, – зазначив заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв. – Активізуватись мають Городищенський, Чигиринський, Жашківський, Звенигородський, Золотоніський, Канівський, Лисянський та кілька інших районів, аби контрактники вчасно оформили документи і ми змогли відправити наступну чергу військовослужбовців до навчальних частин.

  • 510