АМКУ зобов'язав Черкаський виконком скасувати закупівлю послуг з ремонту доріг у фірми начальника Черкаського райавтодору - «Дорбуд- 2000»

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 6 жовтня розглянув скаргу ПП «Автомагистраль» щодо порушення Департаментом економіки та розвитку Черкаської міської ради порядку проведення процедури закупівель послуг з нанесення розмітки проїзної частини доріг і зобов’язав замовника відмінити процедуру закупівлі.
Про це у Facebook повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.
Учасник торгів ПП «Автомагистраль» просив здійснити перевірку пропозицій конкурсних торгів усіх учасників та зобов’язати замовника скасувати рішення про акцепт пропозиції та провести повторну оцінку.
«Колегією АМКУ у ході розгляду було встановлено, що пропозиція була відхилена замовником правомірно, проте пропозиція переможця та другого допущеного учасника не відповідали вимогам документації. Також замовником застосовано дискримінаційний підхід під час розгляду та оцінки пропозицій. Тому Антимонопольний комітет зобов’язав замовника відмінити процедуру закупівлі», — написала у Facebook Агія Загребельська.
За даними «Вісника державних закупівель», документацією торгів передбачалося, що фірма повинна нанести дорожню розмітку на пішохідні переходи площею 3 тис кв м. вартістю 493 тис грн. Середня вартість одного квадратного метру - близько 165 грн.
Загалом вартість акцептованої пропозиції складає 98% очікуваної вартості закупівлі.
Під час тендеру через невідповідність конкурсної документації були відхилені значно дешевші пропозиції у підприємств, що мають належний досвід проведення зазначених робіт.
За даними порталу публічних фінансів України з початку весни ТОВ «Дорбуд- 2000» неодноразово отримувала від різних установ Черкаської області кошти за роботи з нанесення дорожньої розмітки.
Раніше виконком Канівської міської ради здійснив оплату послуг з нанесення дорожньої розмітки у місті на рахунок ТОВ «Дорбуд-2000» - 140 тис.грн.
Як свідчить Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Дорбуд-2000» зареєстровано в Червоній Слободі в червні 2015 року, розмір статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) останнього складає всього 1000 грн, Директор підприємства – Анатолій Чуб. А його засновником є такий собі Андрій Олегович Вірський. Особа з таким же прізвищем та ініціалами, за даними сайту державного підприємства «Черкаський облавтодор», є начальником філії «Черкаського райавтодору».

  • 816