У Каневі з квітня зросте на 18,5% вартість централізованого водопостачання і водовідведення

Рішення про це з 5-ї спроби на початку березня ухвалили члени виконавчого комітету.
Основна аргументація - якщо тарифи не підвищувати, то з міського бюджету доведеться виділяти близько 2 млн. грн. в рік на утримання підприємства
За словами директора КП «Управління ВКГ» Володимира Цюкала, вже в січні ц.р. підприємство вийшло на збитки в сумі 149,9 тис.грн. Така сума збитків і в лютому. Окрім цього, підприємство заборгувало близько 195 тис.грн. за обладнання, придбане для проведення ремонтних робіт. Також КП «Управління ВКГ» пішло на кроки із скорочення штату. Вже сьогодні про це повідомлені 3 працівники.
Збільшення тарифів зумовлене і підвищенням мінімальної заробітної плати та збільшенням вартості електроенергії. Спочатку планувалося підвищити тарифи на 25%. Цю пропозицію не підтримав виконком. Зважуючи на ситуацію, яка склалася, КП «Управління ВКГ» пішло на компроміс, запропонувавши підняти тарифи не на 25%, а на 18,5%. Тобто без врахування підвищення вартості електроенергії. Підвищується тільки одна складова тарифу, що пов’язана зі збільшення мінімальної заробітної плати для працівників.
Разом з тим, з 1 березня ц.р. вартість електроенергії також підвищилась. Тому найвірогідніше, що тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення переглядатимуться знову - орієнтовно у липні ц.р.

  • 494