У Черкаському районі відновили пільгові пасажирські перевезення, проте не у всі села. Безкоштовно пільговики можуть їздити щовівторка.

Дев’ять перевізників, які обслуговують 39 маршрутів у районі, підписали договори на пільгове перевезення, інформує Черкаська РДА.
Компенсувати витрати перевізникам за перевезення на цих маршрутах пільгових категорій громадян будуть за рахунок коштів районного бюджету. На це спрямували 400 тисяч гривень. Цих коштів вистачить на чотири місяці, а далі до співфінансування пільгового проїзду для жителів своїх населених пунктів мають долучитися сільські ради та об’єднана громада, виділивши гроші із сільських бюджетів
Як відомо, вже другий рік поспіль держава не виділяє кошти на пільгове перевезення. Ці повноваження делегували місцевим бюджетам.
Підтверджуючим документом для безкоштовного проїзду є посвідчення пільговика або пенсійне посвідчення.
У районі відбуваються зустрічі із перевізниками, сільськими головами та жителями сіл, під час яких обговорюються проблеми організації пасажирських перевезень та перевезення пасажирів пільгових категорій. Минулого в РДА тижня провели нараду з перевізниками щодо організації пасажирських перевезень, в тому числі і пільгових, до населених пунктів: Станіславчик, Мошни та Закревки.

  • 533