Потенційна Канівська ОТГ застрягла на порозі об’єднання

Нещодавно Хмільнянська сільська рада погодилася на об’єднання в одну територіальну громаду разом із м. Канів. До цієї сільської ради входять села Хмільна, Михайлівка і хутір Хмільна.
Загалом об’єднатися із Каневом виявили бажання чотири сільські ради - Яблунівська, Литвинецька, Пекарівська та Хмільнянська. Канівська міська рада на засіданні минулого тижня повинна була затвердити «дорожню карту» щодо створення Канівської ОТГ.
Проте міські депутати майже не провалили питання об’єднання цих сільрад в спільну ОТГ з центром в Каневі.
Тільки з другої спроби депутати підтримали проект рішення, яким передбачається затвердити покроковий план дій щодо створення Канівської міської ОТГ, а також надання згоди на організацію співробітництва із сільськими громадами для реалізації спільних проектів у межах виконання підписаних Меморандумів про співпрацю. Відповідний проект рішення підтримало лише 14 депутатів міської ради, а 11 обранців – утрималися.
Нагадаємо, розмови про створення Канівської ОТГ ідуть вже рік. Планувалося, що ця ОТГ буде найпотужнішою в районі і до неї увійдуть десятки населених пунктів, проте значна частина їх вже відійшла до створеної Степанецької ОТГ.

  • 581