Черкаський адвокат, помічник нардепа Голуба, набрав максимальний бал серед кандидатів у Верховний Суд

На сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів минулого тижня були оприлюднені персоніфіковані результати конкурсного завдання для претендентів на посади суддів Верховного суду. Тільки 339 кандидатів у новий Верховний Суд з 521 впоралися з практичним завданням, під час якого їм потрібно було підготувати проект судового рішення.
Максимальні бали за практичне завдання отримали черкаський адвокат Євген Синельников та суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Надія Стефанів. Вони набрали 110,5 бали із 120 можливих.
У наступний етап конкурсу пройшли 70 претендентів на посади суддів Касаційного адмінсуду, 76 претендентів у Касаційний господарський суд, 87 претендентів у Касаційний кримінальний суд і 106 претендентів у цивільний Касаційний суд.
Серед 182 кандидатів, які не набрали прохідний бал, опинилися, зокрема,претенденти з числа депутатів Верховної Ради і діючих суддів, наприклад, суддя Верховного Суду Олександр Волков і заступник голови Вищого адміністративного суду Михайло Смокович.
Народний депутат України Владислав Голуб так прокоментував подію у «Фейсбук»:
«Я надзвичайно радий та пишаюся тим, що Євген Синельников зайняв перше місце за результатами виконання практичного завдання серед претендентів на посаду судді цивільної палати нового Верховного Суду України. Це ознака абсолютної професійності та чесності цієї людини. Хочу також нагадати, що Євген був серед лідерів після першого етапу конкурсу.
Вже 2,5 роки Євген є моїм помічником-консультантом, який відповідає за надання правової допомоги мешканцям мого виборчого округу. Я впевнений, що саме такі люди, як він, зможуть докорінно зміни нашу судову гілку влади!»,- зазначив Владислав Голуб.
Як відомо, конкурс у Верховний Суд складається з декількох етапів: тестування, практичного завдання, психологічного тесту, перевірки суддівського досьє. Проводить конкурс Вища кваліфікаційна комісія суддів. Переможців конкурсу, згідно із законодавством, вона повинна рекомендувати призначити на посади суддів Верховного Суду Вищої ради правосуддя. А він, зі свого боку, направляє відповідні подання на призначення Президента. Роль глави держави в цьому процесі – символічна. Він повинен тільки підписати укази про призначення суддів.
На початку конкурсу було 1436 претендентів на посаду судді Верховного Суду. Після другого етапу залишилося 339.

  • 729