У Каневі на хабарі «спалилася» депутат міськради

У Каневі на хабарі в 2 тисячі доларів затримали депутата Канівської міської ради. Будучи головою постійної комісії міськради, жінка вимагала гроші від підприємця за сприяння у вирішенні питання про отримання в оренду нерухомості в м Канів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.
"За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу", - відзначили в прокуратурі..
Що стосується особи депутата, то як свідчать світлини, затриманою виявилась депутат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Валентина Чиж, пише видання Каnos. Це ж підтвердила у власному Facebook і прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.
Валентина Чиж обіймає посаду голови постійної депутатської комісії з питань ЖКХ.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

  • 486