На Черкащині із 763 земельних рішень незаконних виявилося 40

Державні інспектори перевіряли дотримання органами виконавчої влади й місцевого самоврядування вимог земельного законодавства. За результатами перевірок виявлено 40 рішень, які ухвалено з порушенням вимог земельного законодавства.
Зважаючи на виявлені порушення щодо самовільного захоплення земельних ділянок, зміни цільового призначення земельних ділянок і зняття родючого шару ґрунту без отримання потрібного дозволу, нараховано розмір заподіяної шкоди державі в сумі 675,3 тис. грн. і майже 3 тис. грн. – громадянам.
Із початку 2017 року спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 41 перевірку дотримання вимог земельного законодавства. Під час інспектування виявлено 26 порушень. Для їх усунення видано 14 приписів і складено 7 протоколів про адміністративні порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 7 осіб.
Усього протягом цього року фахівці Управління з контролю за використанням та охороною земель розглянули 138 звернень від юридичних і фізичних осіб та 29 – від правоохоронних органів.

  • 438