На Черкащині підігріли інтерес до «теплих» кредитів. З початку року їх видали на понад 32 млн грн.

За даними Держенергоефективності, Черкаська область посідає 9 місце в Україні за загальною кількістю виданих кредитів та 11 місце – за кількістю виданих кредитів для ОСББ, , повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Сергія Демиденка .
Для упровадження енергоефективних заходів та заміни газових котлів в області від початку року видали 1 684 «теплих» кредити на понад 32 млн грн. Органами місцевої влади з початку року відшкодовано понад 105 тис. грн відсоткової ставки за «теплими» кредитами.
За словами Демиденка, в області продовжено термін дії «Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011–2015 роки» на цей рік в частині стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, шляхом компенсації відсотків за «теплими» кредитами.
– Цьогоріч з обласного бюджету на виконання заходів програми виділено 400 тис. грн, що на 100 тис. грн більше, ніж торік, – пояснює Сергій Демиденко. – На умовах спів фінансування з місцевих бюджетів передбачено 903,5 тис. грн.
Уже затверджено розподіл субвенції місту Золотоноша, Звенигородському, Катеринопільському, Корсунь-Шевченківському, Шполянському районам на 40,2 тис. грн. Іншим районам чиновник пропонує поквапитися та вчасно подати необхідні клопотання до профільного Департаменту.

  • 502