У Черкасах заблокували виїзд із Апеляційного суду. Активісти не випускають з території суду автозак, в якому перевозитимуть підозрюваного у організації вбивства журналіста Василя Сергієнка.

Сьогодні Апеляційний суд Черкаської області ухвалив рішення перенести розгляд скарги у справі Вадима Мельника, який підозрюється в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка. Причина - відсутність другого адвоката
Судді також задовольнили клопотання сторони захисту щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції з підозрюваним Вадимом Мельником, бо останній заявив про загрозу його безпеці. Мовляв, його погрожували вбити, «тягнули до мене руки». «Я був як в зоопарку, а всі на мене кидалися", —наголосив Вадим Мельник.
Проте ІТТ, де нині утримується Мельник, немає технічних засобів для відео конференції і підозрюваного переведуть у СІЗО на час розгляду справи.
Чергове судове засідання призначене на 9 червня.
Активісти вбачають в цьому намір затягнути розгляд справи. Щоб не допустити виїзд автозаку, у якому транспортуватимуть підозрюваного у організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадима Мельника, активісти перекрили причіпом із сміттям та двома сміттєвими баками виїзд з двору суду

  • 469