Дирекція парків розповіла, чому туалет у парку Хіміків такий дорогий

Директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко сьогодні розповів журналістам про міфи навколо так званого мільйонного туалету. Зокрема, він наголосив на вартості підведення мереж та виготовленні проектно-кошторисної документації. Так, загальна вартість робіт складає 886 тис грн, повідомляє прес-служба КП «Дирекція парків».
Зводити туалет почали три роки тому за часів директора Олександра Радуцького. Угоду на виконання робіт уклали з ДП «Електромонтаж-424». При директоруванні Миколи Бондаренка виконали перший етап робіт на 116 тис грн. По суті це вартість даху і стін вбиральні.
Підрядник по тому збанкрутував і роботи призупинили. Важливо, що вже тоді, 2016-го року, було звернення до мера Анатолія Бондаренка, що за старими цінами продовжувати роботи нереально. Так, за пісок у 2014-му році правили 50 грн за тонну, нині вже 150, за щебінь – 90 грн, нині – понад 200 грн.
- Крім того, хотілося б повідомити про звіт від 22 грудня 2014-го року, - розповів Володимир Юрійович. - Вже тоді експертний звіт державної будівельної експертизи визначав вартість у 602 тис грн. Важливий факт, який усі замовчують - це будівництво зовнішніх мереж. Адже туалет розташований усередині парку. Довжина водопроводу – 113 метрів, каналізаційної мережі – 102, електромережі – 150. Загальна вартість цих мереж – 203 тисячі гривень, тобто 23% вартості робіт.

За виконані роботи на сьогодні підрядникам сплатили 710 тис грн. Нині продовжує їх компанія «Черкасиінтерстрой», яка бере участь у закупівлях через систему «Прозорро».
- Це буде перший туалет, обладнаний для роботи взимку. Там будуть встановлені 4 бойлери та 7 конвекторів, - додав керівник підприємства. - Крім того, там передбачена душова для працівників парку. Звернення жителів щодо роботи туалетів у холодну пору року до нас були.
Прикметно, що такі ж туалети побудовані 5 років тому у Долині троянд та парку «Сосновий бір». До прикладу, туалет у Долині троянд коштував 427 тис грн.
Будівництво вбиральні планують завершити упродовж двох тижнів, інформує прес-служба КП «Дирекція парків».

  • 503