У серпні 2017 року відбудеться додатковий призов громадян України на строкову військову службу

Цьогоріч, окрім традиційного призову у жовтні-листопаді, відповідно до Указу Президента оголошено додатковий призов громадян до лав української армії у серпні.
Указом Президента України від 07 липня 2017 року №178/2017 «Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України», оголошено призов на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі. Призиватимуть громадян 1997 року народження, яким до 1 липня 2017 року виповнилося 20 років, а також старшого віку, які підлягають черговому призову на строкову військову службу до Національної гвардії України та втратили право на відстрочку. З 20 липня до 31 серпня вони мають пройти медичну комісію.
Громадяни, що ухиляються від призову на строкову військову службу, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність (ст.210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.335 Кримінального кодексу України.

  • 465