Недоприхватизована «Фармація» виявляється працює прибутково

Сьогодні під час засідання сесії обласної ради знов постало питання комунального підприємства «Фармація». Це - мережа аптек по всій області, на яку давно зазіхають місцеві ділки і, яку декілька років поспіль намагалися довести до банкрутства. Бажання «врятувати» «Фармацію», забравши в оренду цілісний майновий комплекс підприємства й досі не полишає зацікавлених депутатів.
Проте виявилось, що таке «рятівне коло» підприємству непотрібне. .В. о. директора обласного КП «Фармація» Валентина Ніколенко повідомила, що вперше за три роки підприємство почало приносити прибуток. Вони власним коштом ремонтують і облаштовують свої приміщення і навіть виплачують борги. Основний борг підприємство має перед банком «Київська Русь», він склав на 1 жовтня 3 млн грн. Скорочено витрати на логістику, оптимізовано опалювальні площі. Розпочали модернізацію програмного забезпечення, що скоротить час виробничих процесів
В аптеках Сміли і Драбова проводиться робота по встановленню теплових лічильників..
Заборгованості по заробітній платі немає.
Середня заробітна плата становить 3 тис грн.
Чистий дохід підприємства в 1 півріччі зріс на 26 %, це на 11,8 млн грн порівняно з минулим роком. За перше півріччя прибуток становив 1 млн 649 тис грн. 2 млн 48 тис сплатило підприємство до бюджету за 1 півріччя.

  • 558