Селяни Черкащини відмовляються здавати молоко заготовачам


Господарі продають молочну продукцію односельцям та на місцевих базарах. Про таке говорять на центральних ринках області.
Один із продавців каже: «Не здаю заготовачам молоко уже давно. Зараз вони платять 4 грн за літр. Це взагалі копійки. Я давно займаюсь молочним бізнесом і скажу, що вигідніше молочну продукцію самостійно продавати. Частину молочних продуктів реалізуємо ще вдома, а частину веземо на базар. Люди нас добре знають і швидко розкуповують нашу продукцію». Про це повідомляє видання Публічні люди
На базарі трилітрова банка молока коштує 25 грн. Сметану можна придбати за 40-45 грн за літру, домашній сир – за 40-50 грн. сироватку – 2 грн за літру. Так продає більшість господарів. Всі стверджують, що попит на домашню молочку високий. Дехто навіть до ринку не встигає довозити – ще вдома приймає та виконує замовлення. Ті, хто торгує продукцією на базарі теж усе спродують без залишків.
Взагалі, молочна продукція — затребувана. У селі не кожен господар тримає корову. Тож, сметана, молоко та сир купуються з охотою. Сами продавці скаржаться, що закупівельна ціна на молоко дуже низька, а доглядати за коровами праця не легка.

  • 441