У Черкаському районі відкрили українсько-австрійський завод з виробництва меду BEEHIVE

Унікальний завод із виробництва меду відкрили в селі Чорнявка на Черкащині. Це спільний українсько-австрійський проект.
Як інформують у Черкаській ОДА, завод BEEHIVE – це 5 тис. кв. м виробничих потужностей, 40 тонн натурального меду в день, більше сотні працівників і суворий контроль якості. Свою продукцію він уже експортує до країн ЄС, США та ін.
– Ще кілька років тому мало хто вірив, що такий бізнес існуватиме в Україні, – сказав на відкритті підприємства Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. – Однак, коли сьогодні ми говоримо про продаж меду, то чуємо: Україна посідає перше місце в Європі, третє – у світі за експортом меду. І я переконаний, що це тільки початок.
Сировину на завод, що в селі Чорнявка Черкаського району, доправляють із шести областей України. Має він і власну пасіку. Підприємство вже сплатило до бюджетів різних рівнів понад 3 млн грн податків. Також допомагає селу, де розташоване, з розвитком інфраструктури.
Нововідкритий завод входить до групи компаній «Ефективні інвестиції». Тут планують за найближчі два роки збільшити обсяги виробництва щонайменше вдвічі.
– Ми починали будувати це підприємство три роки тому, – розповів голова ради директорів компанії «Ефективні інвестиції» Ігор Ліскі. – Говорити про розвиток та інвестиції в ті часи було складно, зважаючи на події у країні. Однак усе вдалося. Ми впевнені, що цей мед буде на полицях магазинів багатьох країн.

  • 515