Страйк перевізників довів: маршрутки заважають розвиткові електротранспорту в місті і спустошують гаманці черкащан

Під час кількагодинного страйку приватних перевізників у Черкасах наприкінці лютого, КП «Черкасиелектротранс» екстрено запустив п’ять додаткових тролейбусів. Вони курсували за трьома найбільш перевантаженими напрямами, охопивши найвіддаленіші мікрорайони міста, і встигли добре заробити.
Власне, якщо б автобуси приватних перевізників не дублювали на маршрутах тролейбуси, КП «Черкасиелектротранс» додатково за місяць могло б збагатитися на понад мільйон гривень.
Додаткова виручка за місяць може складати 1329,45 (тис. грн), за рік 15745,19 тис. грн., порахували на КП «Черкасиелектротранс». А це вартість трьох нових тролейбусів! І при цьому перевезення пільгових категорій громадян та безкоштовний проїзд учнів і студентів залишаються без обмежень.
За словами директора КП «Черкасиелектротранс» Петра Кучера, за потреби, підприємство готово гарантовано підготувати та надати 65 тролейбусів. Звісно, це не новий транспорт, а той, що відслужив вже 25-30 років, але він технічно справний і може певний період здійснювати громадські перевезення.
– Як висновок, при збільшенні кількості рухомого складу за рахунок оновлення, збільшення випуску тролейбусів на лінії, оптимізації маршрутів громадського транспорту КП «Черкасиелектротранс» може отримати додаткові кошти і вийти на новий рівень економічного розвитку, забезпечивши стовідсотковий попит громадян міста в перевезеннях електротранспортом, — підсумував керівник КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

  • 453