Вперше голів РДА на Черкащині обирали через конкурс. Результат прогнозований.

Трьома райдержадміністраціями на Черкащині керуватимуть держслужбовці, обрані через прозорий конкурс. Прізвища переможців першого конкурсу оприлюднило Національне агентство з питань державної служби.
Переможцем конкурсу на посаду голови Черкаської районної державної адміністрації став 33-річний Яріш Анатолій Анатолійович - депутат обласної ради, раніше працював головою Черкаської райради. Другим кандидатом за результатами конкурсу визначено Руденка Василя Сергійовича, колишнього чиновника та екс-голову ДПА в Кіровоградській області.

У конкурсі на посаду голови Смілянської районної державної адміністрації переміг Беззубий Олександр Борисович - начальник відділу державних закупівель Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, колишній помічник народного депутата Сергія Рудика. Другим кандидатом визначено Давиденка Олександра Григоровича - черкаського чиновника, начальника управління інспектування Черкаської міськради.
Головою Кам’янської районної державної адміністрації за результатами конкурсу має стати Солошенко Богдан Миколайович, який нині працює першим заступником голови РДА.
Тепер слово за Президентом, який повинен дати відповідне розпорядження. Президент,до речі, може призначити й іншого претендента на посаду голови РДА - того, хто за кількістю балів зайняв друге місце, і знаходиться у кадровому резерві. Але це може відбудеться виключно у випадку, якщо переможець сам відмовиться від посади.

  • 777