На Черкащині 24 тис. га лісових смуг - безхозні

Лісосмуги намагалися віддати під опіку лісівників, але не зробили цього через технічні складнощі. Нині це найпроблемніші лісові насадження, за якими нікому доглядати.
"Основний осередок незаконних рубок дерев — це лісові смуги, що межують з полями, які перебувають в оренді сільськогоспвиробників. Вони займають близько 24 тис. га. Ці лісосмуги, за рішенням обласної ради від 2000 року, мали бути передані тим користувачам, яким надаватимуться в оренду землі сільськогосподарського призначення. Але цього не було зроблено, і сьогодні ці лісосмуги “безгоспні”. Вони обліковуються як землі запасу сільських рад ”, - повідомив сьогодні під час засідання робочої групи начальник відділу лісового господарства Черкаського облуправління лісового та мисливського господарства Валентин Швець.
За його словами, лісосмуги намагалися віддати під опіку лісівників, але так і не віддали через технічні складнощі. Нині це найпроблемніші лісові насадження, за якими нікому доглядати. У підпорядкуванні Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, за інформацією Валентина Швеця, перебувають близько 280 тисяч гектарів із 338 тисяч гектарів наявних на Черкащині лісів. Решта 58 тисяч гектарів —комунальні ліси Чорнобаївського, Монастирищенського, Городищенського районів, а також військове лісництво та інші дрібні користувачі.

  • 588