Найбагатші - найжадібніші: як голосували черкаські нардепи за підвищення собі зарплати

Верховна Рада майже удвічі збільшила посадові оклади народних депутатів. Відтепер посадовий оклад народного депутата становитиме 25 "мінімалок", що дорівнює - 36,250 тисячі гривень.
Відповідна норма міститься в ухваленому Радою проекті постанови №5000-П "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік". Документ в цілому підтримало 230 народних депутатів.
“ЗА” підвищення собі зарплати голосували – Світлана Заліщук (списочниця, БПП), Юлій Мамчур (списочник, БПП), Сергій Рудик (мажоритарник, БПП), Віталій Чепінога (списочник, БПП), Ірина Геращенко (позафракційна), Геннадій Бобов, Володимир Зубик, Антон Яценко та Валентин Ничипоренко (мажоритарники, Відродження).
«Утримався» - Владислав Голуб (мажоритарник, БПП).
Олег Петренко (мажоритарник, БПП), Максим Поляков (списочник, народний фронт) – не голосували.
Нагадаємо, що Бобов і Ничипоренко входять до рейтингу найбагатших родин нардепів, згідно декларацій. Їх статки оцінюються в багато мільйонів гривень.
Згідно проголосованому документу, посадовий оклад голови Верховної ради Андрія Парубія збільшиться до 30 мінімальних заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень – ред.) - до 43,5 тисячі гривень, заступника голови Ірини Геращенко - до 28 окладів - до 40,6 тисячі гривень.
Зарплата заступника голови ВР Оксани Сироїд так само збільшиться до 28 мінімальних заробітних плат.
Для оплати праці помічників-консультантів незалежно від їх кількості народному депутату встановлюється загальний місячний фонд у межах 16 мінімальних заробітних плат - до 23,2 тисячі гривень.

  • 685