Грошей немає: Прем'єр каже, що нардепи погарячкували, підвищивши собі вдвічі зарплати. І пообіцяв відхилити рішення Ради

Нагадаємо, Верховна Рада майже удвічі вирішила збільшити посадові оклади народних депутатів. Згідно проекту постанови №5000-П, посадовий оклад народного депутата має становити 25 "мінімалок", що дорівнює - 36,250 тисячі гривень. Постанову
в цілому підтримало 230 народних депутатів.
“ЗА” підвищення собі зарплати проголосували – Геннадій Бобов, Валентин Ничипоренко, Антон Яценко, Володимир Зубик, Світлана Заліщук, Сергій Рудик, Ірина Геращенко, Віталій Чепінога, Юлій Мамчур. «Утримався» - Владислав Голуб. Олег Петренко та Максим Поляков – не брали участі в голосуванні.
Глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман вважає питання розміру зарплат народних депутатів неактуальним. Уряд не підтримає пропозицію народних депутатів підвищити собі вдвічі зарплату.
« Ми не підтримаємо ініціативу депутатів підвищити самим собі зарплату практично вдвічі. Вважаю, що це питання зараз не на часі. Зараз усім нам треба перш за все думати над тим, як підняти доходи звичайним людям. Ми уже заклали в проект бюджету підвищення зарплат учителям, лікарям і в цілому підвищення соціальних стандартів. До другого читання уряд має намір ці позиції тільки посилити», повідомив на власній сторінці у Фейсбуці Володимир Гройсман.

  • 541