ЦВК : суд скасував постанову про реєстрацію Рудика депутатом

Сергієві Рудику сьогодні вдмовили у видачі посвідчення народного депутата України. Рудик викликав поліцію у ВР. Він заявив, що відмову у реєстрації йому пояснили наявним листом від ЦВК, а також зазначив, що його опоненти на виборах у 198-му окрузі (місто Сміла Черкаської області) оскаржують його перемогу в судах, однак судове рішення у справі ще не набрало чинності, адже не збіг термін для подачі апеляції.
Як повідомили сьогодні у ЦВК з посиланням на рішення суду, дії Центральної виборчої комісії щодо реєстрації Сергія Рудика, обраного в ОВО №198, народним депутатом визнано протиправними,

«Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року, ухваленого відповідним судом як судом першої інстанції, визнано протиправними дії Комісії щодо реєстрації Рудика С.Я. народним депутатом України. А також – скасовано зазначену постанову ЦВК від 23 серпня 2019 року № 1894 в частині пункту другого, згідно з яким Комісією було вирішено зареєструвати народного депутата України, Рудика С.Я., обраного на позачергових виборах народних депутатів», - заявили у ЦВК.

У ЦВК також зазначили, що постанова ЦВК від 23 серпня у частині реєстрації Рудика депутатом є предметом судового оскарження.


Сергій Рудик, за результатами голосування на сайті ЦВК, отримав 28,92% голосів під час позачергових парламентських виборів у липні 2019 року. Друге місце посіла кандидатка від «Слуги народу». Оскаржив перемогу Рудика на окрузі його опонент екс-нардеп Юрій Кармазін, через те. що члени окружної виборчої комісії із порушенням склали протокол.

  • 460