Мерові Черкас скасували допуск до держтаємниці і попередили про фінперевірку.

Міському голові Черкас Анатолію Бондаренку скасовано доступ до державної таємниці. Відповідного листа від СБУ він отримав сьогодні вранці, пише видання «Прочерк».
Мерові Черкас скасували допуск до держтаємниці і попередили про фінперевірку.
– Цікавий лист. Я розумію, що Служба безпеки замість того, щоб займатися пошуком шпигунів, зайнята з ранку і до ночі міським головою міста Черкаси за те, що він посмів усе-таки послабити карантин, – сказав Анатолій Бондаренко у своєму відеозверненні. – Ну нічого, я думаю, що розберемося якось.

Також Бондаренкові надійшов лист Державної аудиторської служби України про проведення заходів державного фінансового контролю.

– Зрозуміло, що правоохоронні органи працювали-працювали і нічого не напрацювали, тож зараз потрібно зробити повну фінансову перевірку бюджету міста Черкас. Друзі, ми відкриті до повної фінансової перевірки, нам немає чого приховувати. Крім того, всі документи є на сайті «Прозорро», – наголосив Бондаренко.

Міський голова дивується, чому перевірки міськради треба переводити в період, коли через хворобу прибиральниці багато департаментів пішли на карантин.

– Виходить, закон не писаний Державній аудиторській службі, тому що потрібно звітувати перед президентом. Шановний пане президенте, я вам відверто скажу: ваші всі гарні починання, якщо вони будуть, ми будемо в Черкасах підтримувати. А ваші порушення законів і Конституції України – ми будемо прямо про це говорити, – наголосив Анатолій Бондаренко.

Він також нагадав, що 23 червня об 11.30 в Печерському районному суді міста Києва відбудеться перше слухання за позовом Бондаренка до Зеленського про стягнення моральної шкоди у зв’язку з приниженням честі, гідності та ділової репутації. Щоб поїхати на суд до Києва, міський голова бере на один день відпустку за власний рахунок.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що міський голова Черкас має 19 кримінальних проваджень і він, Зеленський, «за один стіл з такими бандитами не сяде».

У відповідь Анатолій Бондаренко подав до президента позов до суду, вимагаючи символічну (1 грн) компенсацію за моральну шкоду, пов’язану з приниженням честі, гідності та ділової репутації. В Офісі генерального прокурора Бондаренку підтвердили, що кримінальних проваджень проти нього немає.

Заочна дискусія між президентом України і мером Черкас точиться відтоді, як Володимир Зеленський 1 травня у своєму відеозверненні передав Анатолію Бондаренку від себе та силовиків «полум’яний привіт» через передчасне рішення міськвиконкому про пом’якшення в Черкасах коронавірусного карантину.

  • 327