З початку року понад 1,5 тисячі черкащан пішли служити за контрактом

За підсумками III кварталу 544 жителя області уклали договори на службу за контрактом, а з початку року - понад півтори тисячі черкащан. Область виконала планове завдання на понад 86 %. Про це повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет у ході наради в обласній держадміністрації.
Військовий комісар зазначив, що серед кращих: з набору контрактників Золотоніський, Чорнобаївський, Шполянський райони, Канів, Сміла, Черкаси. Гірші результати показали Маньківський, Христинівський, Лисянський, Катеринопільський райони.
– Планове завдання на IV квартал – 600 осіб, – поінформував Євген Курбет. – Уже укладено 70 договорів. Нагадаю, за рішенням Генерального штабу порядок призову військових за контрактом змінено. Безпосередньо до військових частин призивають насамперед військовослужбовців, які отримали досвід служби в зоні АТО та мають військово-облікову спеціальність.
Військовий комісар також наголосив, що нині всі, хто має підготовку та досвід у зоні АТО, можуть проходити службу безпосередньо у бойовій військовій частині. Решта кандидатів на військову службу за контрактом направляються до навчальних центрів.

  • 583