Пацієнт ще не мертвий, проте й не живий: як почувається черкаське підприємництво

У Черкасах 26 жовтня відбувся форум підприємців Черкащини. Підприємці констатували, що всупереч заяв влади про реформи та боротьбу з корупцією, малий та середній бізнес заганяється у “тінь”, підприємці не платять податків та змушені закриватися. Тож 14 громадських організацій Черкащини зібралися щоб напрацювати виходи з кризи і передати нашій владі
"Асоціація громадських організацій міста зібралася і проаналізувала стан економіки в області, і ми побачили, що у нас не розвивається абсолютно ніхто, і ці цифри шокують. В області із понад семи тисяч підприємців тільки трохи більше п’яти тисяч сплачують податки. Інші, швидше за все, перебувають на стадії ліквідації. Підприємства просто лежать на лопатках", – наголосила голова ради підприємців Черкащини Ольга Ракова.

Підприємці напрацювали пропозиції Уряду і ВР, зокрема, запровадити мораторій на індексацію вартості землі, законодавчо визначити присадибне сільське господарство товаровиробником з усіма економічними наслідками, ввести рівні умови повернення ПДВ для всіх учасників підприємницької діяльності та відмінити форму 3ДФ для сільських дворів, що призвело до знищення заготівельних організацій, корупції на митниці та різко зменшило надходження валютних коштів до бюджету.
Підприємці також вважають необхідним переглянути політику встановлення тарифів на електроенергію, що входить і у вартість кінцевої продукції для споживача. Адже за десять років вартість електроенергії в Україні для виробництва у сфері послуг зросла у п’ять разів із 41 копійки до 2 гривень 44 копійок за кіловат.

  • 560