У чесних та успішних підприємств і підприємців зарплати давно вище майбутньої мінімалки, - екс-мер Черкас

Останнім часом топ-тема для обговорення - підвищення мінімальної зарплати до 3200грн. Точку зору на цю ініціативу виклав у Фейсбуці екс-мер Черкас Сергій Одарич. Не торкаючись макроекономічних показників, екс-мер проаналізував наслідки підвищення мінімалки для підприємств і фізичних осіб підприємців (ФОП). На думку Одарича:
«Успішні підприємства, які ЧЕСНО працюють. не відчують підвищення мінімалки взагалі, бо у них давно зарплати вище майбутньої мінімалки.
Успішні підприємства, які НЕЧЕСНО працюють, будуть змушені вивести частину "конвертів" з тіні.
Неуспішні підприємства, які ЧЕСНО працюють, або модернізуються (підвищать продуктивність, скоротять зайвий персонал, вийдуть на нові ринки) і стануть успішними, або закриються.
Неуспішні підприємства, які НЕЧЕСНО працюють, закриються.
УСПІШНІ ФОПи, які заробляють (маю на увазі не загальний дохід, а чистий прибуток підприємця) більше 3200 грн, оплачуватимуть медицину, освіту, оборону, безпеку тощо на рівні найнятого працівника із зарплатою в 3200 грн.
НЕУСПІШНІ ФОПи, які заробляють менше 3200 грн, не мучайте себе і близьких. Бізнес - не для вас. Закривайтесь і наймайтесь на роботу.
П.С. Для апологетів "єдинщиків".
Припиніть вважати "спрощену" систему "пільговою". Логіка спрощеної системи не в тому, щоб ви платили податків менше за найнятих робітників чи менше великих підприємств. А в тому, щоб ви могли вести бухгалтерію самостійно, не наймаючи бухгалтерів."

  • 591