Від «створення стандартів новин» до журналістики… без журналістів

Від «створення стандартів новин» до журналістики… без журналістів Журналіст-робот не зустрічається з людьми, його не цікавить чиясь думка і у самого, зрозуміло, ніякої думки бути не може. Саме те, що треба! Один «стандарт» для всіх! Втілюючи в життя, звіряючись з рішеннями, стоячи на вахті, дорогий Леонід Ілліч, пардон, Володимир Олександрович! ..
Натрапила випадково на інформацію, яка може надихнути наших владців розвинути тему «створення стандартів новин» аж до запровадження журналістики.. без журналістів.
ТРК BBC для висвітлення дострокових виборів до парламенту Великобританії, які відбудуться в грудні, вирішила застосувати "напівавтоматичну журналістику". Правда, штучний інтелект у цьому випадку не обійдеться без живого - журналісти напишуть віртуальним побратимам по цеху заготовки на всі випадки, а роботи будуть підставляти в них дані. До речі, у The Washington Post , виявляється, вже рік на службі робот-журналіст. Технологію назвали Heliograf. Її використовують для висвітлення виборів, а також шкільних футбольних ігор.
Звичайно, наш колега-робот не зустрічається з людьми, його не цікавить чиясь думка і у самого, зрозуміло, ніякої думки бути не може. Саме те, що треба! Один «стандарт» для всіх! Втілюючи в життя, звіряючись з рішеннями, стоячи на вахті, дорогий Леонід Ілліч, пардон, Володимир Олександрович! ...
Тетяна Дончева
допис з Фейсбуку

  • 1 107